Fatih Erbakan'dan 'Cumhur İttifakı' Açıklaması: Değiliz Herhalde, Onların Söylediğine Göre Fatih Erbakan'dan 'Cumhur İttifakı' Açıklaması: Değiliz Herhalde, Onların Söylediğine Göre

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ilk toplantısında birinci başkanvekilliği için yapılan seçim sonuçları açıklandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin adayı Nuri Aslan'ın 184 oy alarak birinci başkanvekili seçildiğini duyurdu. AK Parti'nin adayı Ahmet Bilal Kıymaz ise 129 oy alarak ikinci sırayı elde etti.

İkinci başkanvekilliği seçiminde de CHP'nin adayı Gökhan Gümüşdağ, 182 oy alarak birinci oldu. AK Parti'nin adayı Faruk Gökkuş ise 117 oy alarak ikinci sırayı aldı.

Geçen dönem AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Tevfik Göksu'nun görevi sona erdi ve Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclis üyesi olarak görev yapacak. İBB AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine ise Zeynel Abidin Okul getirildi. Esenler Belediyesi Sosyal Medya Koordinatörü Faik Taşer, Göksu'nun görev süresinin sona erdiğini ve Esenler Belediye Başkanı olarak görevine devam edeceğini duyurdu.