İstanbul Film Festivali'nin 43'üncüsü bu yıl gerçekleşecek ve destekçileri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi gibi kurumlar bulunuyor. Ancak, bu yıl festivalde gösterime girecek bazı filmler, LGBT temalarını işlemesiyle dikkat çekiyor.

Kadın, Carmen’le O Yaz, Pet Shop Günleri, Geçit ve Yurt gibi yapımlar, 17-28 Nisan tarihleri arasında beyazperdede olacak ve LGBT propagandası yaptığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, İKSV'ye bağlı İstanbul Film Festivali, sosyal medya platformu X'ten 'LGBT'yi normalleştiren' filmlerin afişlerini "Nerdesin Aşkım?" ifadesiyle paylaşarak duyurdu.

İsrail'den Reisi'nin Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama: "Bizim Bir Dahlimiz Yok" İsrail'den Reisi'nin Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama: "Bizim Bir Dahlimiz Yok"

Bu filmler arasında yer alan Yurt, senaristliğini ve yönetmenliğini Nehir Tuna’nın yaptığı bir yapım olarak öne çıkıyor. Yurt, bu yıl 80.'si düzenlenen Venedik Film Festivali’nde de Ufuklar kategorisinde LGBT temalı yapımların rekabet ettiği 'Kuir Aslan' listesine girerek dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul Film Festivali'nin arkasında ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bulunuyor. Bu vakıf, 1982 yılından bu yana festival aracılığıyla birçok filmi izleyicilerle buluşturuyor. Ancak, festivalin LGBT temalı filmleri desteklemesi, toplumda tartışmalara neden oluyor.