İstanbul'da Yeryüzü Avukatları Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen "Hukuki Cepheyi Genişletmek: Filistin Özgürlüğü İçin Hukuki Strateji ve Koordinasyon" başlıklı çalıştayda, Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan Özgürlük Filosu'nun karşılaşabileceği hukuki zorluklar ele alındı. Nelson Mandela'nın torunu Chef Mandela, İspanya Barcelona eski Belediye Başkanı Ada Calou, İngiltereli Gazeteci Yvonne Ridley, Amerikalı Aktivist Huwaida Araf, Genç Müslüman Hukukçular Üyesi Nadeem Mahomed, PAL Law Commission kurucusu Lamis Deek ve Gazzeli avukat ve akademisyen Salahaddin Ati gibi isimlerin de katıldığı çalıştayda, 14 farklı ülkeden 50'den fazla avukat bir araya geldi.

SOAS Öğrencileri İşgalci Rejime Destek Veren Şirketlerle İlişkiyi Kesme Talebiyle Eylemde SOAS Öğrencileri İşgalci Rejime Destek Veren Şirketlerle İlişkiyi Kesme Talebiyle Eylemde

Yeryüzü Avukatları Derneği Başkanı Enes Kafadar, çalıştayın ardından yaptığı açıklamada, 7 Ekim'de yaşananların Filistin soykırımının başlangıcı olmadığını belirtti ve dünya genelinde devam eden soykırımın hala sonlanmadığına dikkat çekti. Kafadar, hukukçular olarak yapılabilecekleri değerlendirdiklerini ve İstanbul'da Filistin'in özgürlüğü için strateji ve koordinasyon amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı.

Lamis Deek ise, hukukun politika değişiminin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, Özgürlük Filosu için delegasyon hazırlığı içerisinde olduklarını ve dünya genelinde çeşitli bölgelere bu delegasyon çabalarını yayacaklarını belirtti.

Chef Mandela ise, Filistin davasının Güney Afrika'nın tarihi mücadelesinin bir parçası olduğunu ve Nelson Mandela'nın Filistin bağımsızlığını kendi ülkesinin bağımsızlığıyla özdeşleştirdiğini ifade etti.