Haber Merkezi - Kur'an Nesli Platformu ve Peygamber Sevdalıları tarafından her yıl düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" programı, bu yıl da coşkulu bir yürüyüşle sona erdi.

Namaz5

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde, Hazreti Ebubekir Camii'nde ikindi namazının ardından başlayan yürüyüş, yüzlerce çocuğun ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Namaz4

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

Etkinlik, çocuklara namaz sevgisini aşılamak ve dini bilgileri öğretmek amacıyla her yıl düzenleniyor. Bu yılki yürüyüş, "Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak" temasıyla öne çıktı ve Filistin'e destek mesajları verildi. Yürüyüşte, çocuklar namazla ilgili hadislerin yanı sıra Filistin’e destek mesajlarının yer aldığı pankartlar taşıdı.

Hayar2

Yürüyüşe Kur'an Nesli Platformu ve Peygamber Sevdalıları'nın organizasyonuyla, yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Programın önemli konuşmacılarından biri olan Abdüsselam Yaçin, etkinlikte yaptığı konuşmada, namazın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

Hayar1

Yürüyüş, Bağcılar Hazreti Ebubekir Camii’nden başlayarak Bağcılar Meydanı’nda sona erdi. Meydanda bulunan Merkez Camii'nde düzenlenen programla devam etti.

Etkinlik, ikindi namazına müteakip başladı ve akşam saatlerine kadar sürdü.

Her yıl düzenlenen bu program, çocukların dini eğitimini desteklemek ve namaz alışkanlığını kazandırmak amacı taşıyor. Bu yıl, Filistin ve Kudüs'e destek mesajları verilerek Müslümanların birliği ve dayanışmasına dikkat çekildi.

Hayat3

Yürüyüş boyunca çocuklar, ellerinde namazla ilgili hadislerin yazılı olduğu pankartları ve Filistin'e destek mesajlarının bulunduğu dövizleri taşıdı.

Bağcılar Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte sık sık "Filistin'e özgürlük" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Merkez Camii’nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, kız çocuklarının okuduğu hadisler ve ayetler, erkek çocukların okuduğu ezan ve getirilen kametle devam etti. Etkinlik, cemaatle birlikte kılınan namaz, tesbihat ve dualarla sona erdi.

Hayatnamazla Guzeldier

Etkinlik, barış ve kardeşlik mesajlarıyla tamamlanırken, çocuklar ve aileleri manevi bir atmosferde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. "Hayat Namazla Güzeldir" programı, bu yıl da hedefine ulaşarak, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Editör: Ömer Faruk