Ekonomi

İstanbul'un Kentsel Dönüşüm Yol Haritası Açıklanıyor...

İstanbul'un Kentsel Dönüşüm Yol Haritası Bugün Açıklanıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Megakent İçin Yüz Binlerce Konutu Kapsayan Planları Paylaşacak

Abone Ol

İstanbul'un kentsel dönüşümüne yönelik planlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün kamuoyuna duyurulacak. Bu süreçle birlikte megakentte bulunan yüz binlerce konutun yeniden yapılanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylı yol haritasını önce Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıklayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı'nın, süreci "büyük müjdelerle birlikte" başlatacağını belirtmişti.

Kentsel Dönüşüm Yol Haritası ve açıklanacak müjdelerle birlikte, yüz binlerce konutun yeniden yapılanması ve olası bir İstanbul depremi için hazırlıkların hız kazanması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı'nın bu programın ardından, yerel seçim sürecine dair Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ için gerçekleştirilecek temayül yoklamasına katılması bekleniyor.