Avrupa ülkelerinden Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar sürüyor.

Son saldırı Stockholm'deki parlamento binası yakınında gerçekleşti. Iraklı göçmenler Salvan Momika ve Salvan Najem, polis kordonu altında mukaddes Kur'an-ı Kerim'i önce ayaklar altına alıp tekmeledi, daha sonra yırtıkları sayfaları yakarak çöpe attı.

İki İslam düşmanı, bu alçak eylemlerini de canlı yayından verdi.

Provokasyonu birçok medya kuruluşu yerinde takip etti.

Müslümanlar karşıt gösteri yaptı

Öte yandan bazı Müslüman gruplar da Kur'an'a saldırısı sırasında alanda hazır bulundu. Müslüman gruplar, saldırıya karşı beraberinde getirdikleri Kur'an'ı Kerim'i havaya kaldırarak bağlılıklarını ilan etti, sık sık Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve ezan sesini açarak İslam düşmanlarının saldırısını bastırmaya çalıştı.

Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Bazı Müslümanlar İslam düşmanlarına müdahale etmek istese de polis engeline takıldı.

Birkaç Müslüman da saldırı sonrası bölgeden uzaklaştırılan İslam düşmanlarının ardından yakılan Kur'an-ı Kerim sayfalarını toplayarak muhafaza altına aldı.

Momika daha önce de Kur'an'ı yakmıştı

İslam düşmanı Momika, 28 Haziran'da Stockholm'deki bir caminin önünde Kur'an'ı ilk kez yakmış, ardından birkaç hafta sonra İsveç makamlarının verdiği izin doğrultusunda Kur'an'ı Kerim'e hakaretlerde bulunmuştu.

Kur'an yakmalar birçok İslam ülkesinde büyük tepkiyle karşılanmasına rağmen etkili adımlar atılmadığı için saldırıların devam etmesine neden olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk