Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp

Ramazan ayının son on gününde yapılan ve Müslümanların manevi yönden kendilerini güçlendirmesine vesile olan İ'tikaf ibadetine ilişkin önemli tavsiyeler İTTİHADUL-ULEMA tarafından paylaşıldı. İ'tikaf, bir Müslümanın belirli şartlar altında beş vakit namaz kılınan bir mescit veya camide ibadet etme niyetiyle bir süre durması anlamına gelmektedir.

İ'tikaf'ın şartları arasında niyetin yanı sıra müslüman olma, akıl ve baliğ olma, taharet, oruçlu olma ve mescid veya camide bulunma gibi unsurlar bulunmaktadır. Kadınlar da İ'tikaf ibadetini evlerinde mescid ettikleri bir odada gerçekleştirebilirler.

İTTİHADUL-ULEMA, İ'tikaf'a girecek olan Müslümanlara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Bu tavsiyeler arasında günlük program çıkarmak, mekânın temizliğine özen göstermek, Kur'an-ı Kerim okumak, dua etmek, zikir ve virdlere devam etmek, boş konuşmalardan kaçınmak ve ilimle iştigal etmek gibi öneriler yer almaktadır.

Ayrıca, İ'tikaf süresince Kadir gecesini arayıp bu mübarek geceyi en verimli şekilde değerlendirme çağrısı yapıldı. İTTİHADUL-ULEMA, bu ibadetlerin kabul olması için Gazze'nin yaşadığı sıkıntılardan kurtulmasını ve İslam aleminin hakiki bayramı yaşamasını dilemekte.