Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık" Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık"

İYİ Parti Didim İlçe Teşkilatı, ilçe kadın ve gençlik kolları, Aydın il yöneticileri ve çok sayıda üye, partiden topluca istifa etti. İYİ Parti'nin 13 Eylül'de aldığı "81 il ve tüm seçim çevrelerinde seçime kendi adaylarıyla girme" kararı sonrasında istifaların arttığı görülüyor.

İlçe Başkanı Tolga Çetinel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tonbuloğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Can Keleş, İYİ Parti Aydın İl yöneticileri Irmak Tezsezener, Mehmet Aldemir ve Efe Yeşilkuş'un da bulunduğu 400 üye, Didim İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında istifalarını açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili konuşan İlçe Eski Başkanı Vefa Berk Tezsener, "Hepimiz için zor bir gün. 2017 yılında gerçekleştirilen referandum sonrasında güçler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistemi yeniden ülke yönetiminde hakim kılmak için kurulan İYİ Parti'de görevlerimizden, üyelerimiz, delegelerimiz, ilçe başkanımız, ilçe divanı yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızın ortak iradesiyle istifa kararı alıyoruz." şeklinde konuştu.

Tezsener, partiyi kurarken amaçlarının iktidara namzet ve alternatif olmak olduğunu belirterek, "Ancak geldiğimiz noktada partimizin iktidara talip olmadığını üzülerek görüyoruz. Hakikate gözümüzü kapatmamız ne yazık ki hakikati ortadan kaldırmıyor. İstifamızın ve üzüntümüzün sebebi ülkede muhalefetin kavga etmeden bir arada hareket etme zaruretini olan inancımızdandır." dedi.

Tezsener, istifalarını, partinin önünü açmak ve demokrasiye olan inançları gereği aldıklarını ifade ederek, "Her birimiz İYİ Parti'de onlarca dost ve arkadaş biriktirdik. Dostluklarımız ilelebet baki kalacaktır. Bu hikayede bizlerle yol yürüyen bize güvenen tüm yol arkadaşlarımıza, il başkan ve il yöneticilerimize, genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyor, siyasetin savaş alanı değil, bir uzlaşı alanı olduğunu hatırlatarak, dostça yollarımızı ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Faruk