İYİ Parti'de son dönemde yaşanan istifalar partideki iç dinamikleri ve gelecek stratejilerini yeniden şekillendirme ihtiyacını gündeme getiriyor. Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğu seçimlerde alınan düşük oy oranı ve partinin genel performansıyla ilgili olarak istifasını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, olağanüstü kongrenin daha sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak ve İstanbul'daki seçim sonuçlarını dikkate alarak sorumluluklarını yerine getirmek adına Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirtti. Kavuncu, bundan sonra İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmaya devam edeceğini de ekledi.

Diğer yandan, Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da aynı dönemde istifa kararı aldı. Akburak, yaptığı açıklamada, görevinden büyük bir onur duyarak istifa ettiğini ve Türkiye'nin umudu olarak gördüğü İYİ Parti'nin büyük kongresinin önemini vurguladı. Liderleriyle daima omuz omuza olacağını belirtti.

Bu istifalar, İYİ Parti içindeki liderlik değişiklikleri ve gelecek stratejileri konusunda önemli bir dönemeç oluşturabilir.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

İyi Parti'de Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ile Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak istifa etti.

Yerel seçimlerde İstanbul'da yüzde 0,63 oy alan Buğra Kavuncu, X'teki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu, ancak seçimi beklediklerinin çok altında bir sonuçla tamamladıklarını belirtti.

BUĞRA KAVUNCU TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Buğra Kavuncu paylaşımında, "Tüm bu şartlar altında, ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul'da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak, 8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
Buğra Kavuncu, bundan sonraki süreçte, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak Türkiye için çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI BURAK AKBURAK DA İSTİFA ETTİ
Bir diğer istifa kararı da İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak'dan geldi. Akburak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük Kongremizin, Türkiye'nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım." dedi.