İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağustos ayı olağan meclis toplantısında, İzmir ile Tel Aviv arasındaki kardeş şehir protokolünü iptal etti. Meclis, oy birliğiyle iptal kararını kabul etti. AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Kazım Erten, meclisin tarihi bir karar aldığını belirterek, kardeş şehir kavramının farklı inançları ve kültürleri güvence altına alan kentlerle sınırlı olması gerektiğini ifade etti.

MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser, kararın doğru ve zamanında olduğunu vurgulayarak, İsrail'in saldırılarını kınadı ve İzmir’in Tel Aviv ile kardeş şehir olmasının mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kararın İzmir'in net bir tutum sergilediğini belirterek, Filistin ve Gazze'nin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Saygılı, "Bu utanç verici protokolün son bulması, yerel diplomasinin ve adaletin gereğidir," dedi.

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tel Aviv ile kardeş şehir uygulamasını sürdürmesini kınayarak, "Gazze halkı soykırım yaşarken böyle bir protokolün devamı insanlığa ve kardeşlik hukukuna sığmaz," ifadelerini kullandı.

Editör: Masume Masume