İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da meydana gelen trajik olayda, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, sağanak sırasında su birikintisine bastıkları anda elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı derinleştiriyor.

Bilirkişi ön raporu doğrultusunda sorumlulukları bulunduğu tespit edilen İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 27 şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Soruşturma kapsamında ayrıca, belge ve beyan delillerinin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü

Bu trajik olay, İzmir'de büyük yankı uyandırırken, yetkililer ihmallerin en kısa sürede açığa çıkartılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için çalışmaları sürdürüyor.

Editör: Masume Masume