Kahramanmaraş’ta, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 atölye kuruldu ve bu atölyelerde üretilecek kışlık giysiler Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Dulkadiroğlu ilçesinde, Gazze’deki çocuklara kışlık giyim yardımı yapmak adına 7 merkezde atölyeler oluşturuldu. Proje, Dulkadiroğlu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor ve Halk Eğitim Müdürlüğü bu projeye büyük destek sağlıyor. Kumaşlar, makineler ve iplikler temin edilerek, deneyimli kadınlar makinelerin başına geçirildi. Yaklaşık 2 ay sürecek bu projede üretilen kışlık giysiler Gazze’ye gönderilecek. İlk etapta 900 takım eşofman, 500 adet battaniye, 800 adet havlu ve 1500 adet maske çocuklara yönelik olarak hazırlanıyor. Onlarca kadın, 2 ay boyunca Gazzeli kardeşlerine kışlık giyim ve battaniye göndermek için çalışacaklar.

Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Feviz Oğuz, şunları dile getirdi: “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İsrail’in zulmü altında olan Gazzeli kardeşlerimiz için bize bir görev verdi. Biz de bu görevi severek ve isteyerek yerine getiriyoruz. Dulkadiroğlu Halk Merkezi olarak 7 farklı merkezde giyim teknolojileri kurslarımız var. Bu kurslarımızın atölyelerinde eşofman takımı, battaniye, havlu ve maske üretimi yapıyoruz. Bu sadece bizim desteğimiz değil, usta öğreticilerimizin ve kursiyerlerimizin katkılarıyla kısa sürede üretime geçtik, şükürler olsun. Şimdi göndermeye hazır hale geldi. Gördüğünüz gibi burada çocuklar için eşofman takımları üretiliyor. Toplamda 900 takım çocuklar için, havlu ise 800 adet. Ayrıca 500 adet battaniye ve 1500 adet maskeyi de ambalajlayıp Mersin’e göndereceğiz. Mersin’den ise bu yardımları Gazze’ye ulaştıracaklar.”

Editör: Ömer Faruk