Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık üç kat arttı. Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri, geçen yıla göre yaklaşık üç kat artarak 998,6 milyon liraya ulaştı.

Bu artışın önüne geçmek amacıyla alınan tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurumlarında çalışan memurların ulaşımı toplu taşıma kartlarıyla sağlanacak. Bu adımın, hem tasarruf sağlama hem de çevre dostu bir ulaşım yöntemine geçişi teşvik etme amacını taşıdığı belirtiliyor.

Haziran 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelgeyle, kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirlerine personel servisleri de eklenmişti. Genelgede, kamu kurumlarının servis hizmetinde en etkin ve ekonomik yöntemleri tercih etmeleri gerektiği vurgulanmıştı.

Ayrıca, memur sayısının araç kapasitesinin yüzde 70'inin altında olduğu durumlarda ilgili hatta servis konulmaması gerektiği belirtilmişti.

Güneş'te bir patlama daha meydana geldi! Güneş'te bir patlama daha meydana geldi!

Bu tasarruf tedbirleri, kamu kurumlarının daha etkin ve verimli bir şekilde kaynaklarını kullanmasını hedefliyor.