Siyonist işgal rejimi, El Mevasi bölgesinde gerçekleştirdiği ve 100'e yakın kişinin şehit olduğu katliamda hedefin Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Daif olduğunu iddia etti. İşgal rejiminin ordusu ve iç istihbarat servisi Şin Bet, "Hamas'ın askeri kanadının lideri Muhammed Daif öldürüldü" şeklinde bir açıklama yaptı.

Daha önce Muhammed Daif'in akıbeti hakkında net bir bilgi vermeyen işgal ordusu, saldırının "Kassam Tugayları komutanı Muhammed el Daif'e yönelik olduğunu ve Hamas'a ait çitlerle çevrili bir alanda gerçekleştirildiğini, oradaki insanların çoğunun silahlı olduğunu" belirtti.

Muhammed Daif ile ilgili bu son açıklamanın, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik suikast girişiminden bir gün sonra yapılması dikkat çekti. Amacın, sahadaki Filistin direnişinin motivasyonunu kırmak ve işgal rejim yetkililerinin 'suikast' sonrası müzakerelere geri dönme çağrısını gündeme getirmek olduğu belirtiliyor.

Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor

Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, Gazze Şeridi'nde Han Yunus'a düzenlenen saldırının, hareketin askeri kanadının lideri Muhammed el Daif'i hedef aldığına dair iddialara "boş iddia" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Editör: Ömer Faruk