İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, işgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed ed-Dayf ve yardımcısı Rafa'a Salameh'in hedef alındığını söyledi. Ancak saldırıda bu kişilerin öldürüldüklerinden "kesin emin olamadıklarını" ekledi.

Basın toplantısında, ABD yönetiminin Muhammed ed-Dayf'i hedef alan saldırı öncesi bilgilendirilmemesi üzerine sorulan soruya Netanyahu, "Bir şeylerin sızma riskini neden göze alalım?" şeklinde yanıt verdi.

Netanyahu, Gazze'de belirlenen hedeflere ulaşmadan saldırıların sona erdirilmesi için yurt içinden ve yurt dışından gelen baskıları "geri püskürttüklerini" belirtti. Bu sayede Muhammed ed-Dayf saldırısını gerçekleştirebildiklerini savunan Netanyahu, bu saldırının İran'a da caydırıcı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.

Saldırıyı Örtbas Etme İddiaları:

Bakan Tunç'tan Kayıp Narin Açıklaması: Amca Ne Söyledi? Bakan Tunç'tan Kayıp Narin Açıklaması: Amca Ne Söyledi?

İsrail ordusu, bugün Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı "güvenli bölge" olarak açıklanan Han Yunus'taki El-Mevasi bölgesine düzenlenen saldırıda, Muhammed ed-Dayf'ın hedef alındığını iddia etmişti.

Hamas ise İsrail ordusunun Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve "güvenli bölge" olarak açıklanan El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda Filistinli liderleri hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Editör: Masume Masume