Haber Merkezi- Termometrelerin 33 derecenin üzerini gösterdiği Yalova’da hava sıcaklıkları her geçen gün biraz daha artıyor. Marmara Bölgesi, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle kısa bir süre poyrazın etkisinde kalsa da Afrika sıcakları tekrar yüzünü gösterdi. Uzmanların, vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda yaptıkları uyarılar etkisini gösterdi.

Yalova’da Coşkulu Toplu Sünnet Şöleni Yalova’da Coşkulu Toplu Sünnet Şöleni

Yalova’da sıcağa dayanamayarak kendini Akasya Plajı'nda soğuk suya bırakan vatandaşların sayısında azalma görüldü. Sabahın erken saatlerinde serinlemek için denize giren, deniz kenarında kahvaltı yapan ve yeşil alanda dinlenen vatandaşların büyük bir kısmı evlerine kapandı. Haziran ayının ilk haftalarında sahilde görülen kalabalık yerini sessizliğe bıraktı.

Güneş çarpmalarından ve yoğun nemin bunaltıcı etkisinden korunmak isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinde dışarı çıkmaya başladı. Gündüz çalışanlar ve resmi işlemlerini yapmak isteyenlerin dışında, kafelerde, aile çay bahçelerinde ve mağazalarda vakit geçiren vatandaşların sayısı da epey azaldı.

Gündüz yaşanan sakinliğin aksine, akşamları sahilde ve özellikle yeşil alanlarda vakit geçirmeyi tercih eden vatandaşların oluşturduğu kalabalık, tatilci sayısının da artmasıyla beraber Yalova sahilinde adım atmayı zor hale getirdi.

Editör: Fatma Zehra