Haber Merkezi- Kayseri'de yaşanan olayda Suriyeli vatandaşın altı yaşındaki bir Suriyeli çocuğa tacizde bulunduğu iddiası, Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Valilik, zanlının gözaltına alındığını ve çocuğun koruma altına alındığını belirtti. Bu olayın ardından sosyal medyada yayılan provokatif paylaşımlar, ırkçı vatandaşları harekete geçirdi.

Olayın hemen sonrasında, suçlamayla ilgisi olmayan Suriyeli vatandaşların dükkanlarına saldırılar düzenlendi ve bazı iş yerleri ateşe verildi. Ayrıca ırkçılıktan gözleri dönen grup, hızını alamayıp Türk vatandaşların oturduğu evi de ateşe verdi.

Suçlulara Karşı Çifte Standart!

Kilis'te Gina Mercimek'in iki Türk tarafından tecavüze uğrayıp kuyuya atılarak öldürülmesi ve Sakarya'da Suriyeli Emani el Rahmun'un yine iki Türk tarafından tecavüze uğrayıp 10 aylık bebeğiyle birlikte katledilmesi, toplumu derinden yaralayan olaylar arasında yer alıyor. Bu tür vahşi suçlar, bireysel sapkınlıkların ürünü olurken, tüm bir halkı suçlamak ve hedef göstermenin suçluyu değil, topluluğu hedef aldığını apaçık ortaya koyuyor.

15 banka, ATM'lerden para çekim limitlerini değiştirdi! 15 banka, ATM'lerden para çekim limitlerini değiştirdi!

Kayseri'de Suriyeli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen ırkçı provokasyonlar, toplumsal barışı zedelerken aynı zamanda suçluların adalet önünde hesap vermesini engelleyen kargaşalara yol açıyor

Editör: Fatma Zehra