ABD’de Kasım ayında Donald Trump ile Kamala Harris arasında gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesi Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, yaptığı açıklamada, ABD seçimlerinin Rusya için önemli olduğunu ancak hangi adayın seçileceğine dair özel bir tercihleri bulunmadığını ifade etti. Peskov, Harris’in Trump’tan daha öngörülebilir bir isim olduğunu vurgulayarak, “Bizim bir adayımız yok. Ancak, Demokratlar daha öngörülebilir. Putin’in Biden’ın öngörülebilirliği hakkında söyledikleri, Harris de dahil olmak üzere hemen hemen tüm Demokratlar için geçerlidir” dedi.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından yapılan açıklamalarda, önceki Başkan Vladimir Putin’in Biden’ı tercih ettiğine yönelik ifadeler bulunmuştu. Biden’ın deneyimli bir politikacı olduğu ve Rusya için daha öngörülebilir bir profil çizdiği belirtilmişti. Ancak Biden’ın çekilmesinin ardından Peskov, Harris’in de öngörülebilir bir aday olduğunu vurguladı.

Peskov, seçimlerin ABD’nin iç meselesi olduğunu ve hangi adayın seçilmesinin Washington ile Rusya arasındaki ilişkilerde bir iyileşmeye yol açmayacağını belirtti. Ayrıca Trump’ın "Rusya-Ukrayna Savaşı'nı bir gecede çözerim" şeklindeki sözlerine de yanıt vererek, böyle bir “sihirli değnek” bulunmadığını ifade etti. Peskov, ABD ile ilişkilerde mevcut durumun değişmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Görsel Haber