Tayvan Yeni Başkanı Çin ile İlişkilerde Statükoyu Koruyacak Tayvan Yeni Başkanı Çin ile İlişkilerde Statükoyu Koruyacak

Norveç'te iltica başvurusu reddedilen ve 2 hafta hapis cezası alan Kur'an-ı Kerim yakma provokatörü Salwan Momika, İsveç polisine teslim edildi. İsveç polisi, Momika'nın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını açıkladı. Momika, Expressen gazetesine yaptığı açıklamada, geçici oturma izninin 16 Nisan'a kadar olduğunu ve süre dolunca yeniden iltica başvurusu yapacağını belirtti.

Momika, Norveç'te hapis cezası aldığı süre boyunca dünya çapında öldüğüne dair haberlerin yayıldığını, ancak hücrede bulunduğu ve cep telefonu olmadığı için bu haberlere müdahale edemediğini dile getirdi. İsveç Göç Temyiz Mahkemesi'nin sınır dışı edilme kararını onamasının ardından Momika'nın İsveç'i terk edip Norveç'e iltica edeceği belirtilmişti.

Momika'nın daha önce Stockholm'de gerçekleştirdiği Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri İsveç ve Danimarka'da büyük tepki çekmişti. Bu eylemler sonrasında Danimarka Parlamentosu, kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti.