Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Beyrut'ta bir araya gelerek bölgesel gerginliği ele aldı. Görüşmede, İsrail’in güney Lübnan’a yönelik saldırıları, Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin durumu ve AB ile Lübnan arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konuları masaya yatırıldı.

İşgalci İsrail'den Lübnan'a saldırı: Bu da terör değilse terör ne İşgalci İsrail'den Lübnan'a saldırı: Bu da terör değilse terör ne

Mikati, İsrail’in devam eden saldırılarının durdurulması için uluslararası toplumun acil bir şekilde devreye girmesi gerektiğini belirterek, "Bu aşamada yapılması gereken, İsrail'in Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarını durdurmak için uluslararası baskıyı yoğunlaştırmaktır." dedi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim'den bu yana Lübnan-İsrail sınırında aralıksız devam ediyor. Mikati, bu durumun bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini belirterek, uluslararası toplumu barış ve güvenliğin sağlanması için daha etkin adımlar atmaya çağırdı.

Editör: Ömer Faruk