Ankara'da C.K. adlı bir sürücüye, fahri trafik müfettişi tarafından Karayolları Trafik Kanunu'nun 74/B maddesi uyarınca 1979 lira idari para cezası kesildi. Ancak Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, trafik ışığı bulunmayan bir yaya geçidinde yayaya yol vermediği gerekçesiyle kesilen bu cezanın tutanakta kabahatin nasıl işlendiğinin yer ve zamanının belirtilmemesi ve denetim için elverişli olmaması nedeniyle iptaline karar verdi.

Sürücü, cezaya avukatı aracılığıyla itiraz etmişti. Ancak avukat, müvekkilinin ihlalini destekleyecek herhangi bir delil veya fotoğraf bulunmadığını belirtti. Mahkeme, yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra cezanın iptali yönünde karar aldı.

Düğün Sezonu Yaklaşıyor: Hazır Yemek Fiyatlarında Göz Alıcı Artış! Düğün Sezonu Yaklaşıyor: Hazır Yemek Fiyatlarında Göz Alıcı Artış!

Mahkeme kararında, Kabahatler Kanunu'nun 25. maddesi gereğince, idari yaptırım kararı verilmesini gerektiren fiilin işlendiğini ispat edecek tüm delillerin sunulması ve işlendiği yer ile zamanın belirtilmesi gerektiği belirtildi. İncelenen olayda söz konusu bilgilere ilişkin denetim için uygun tespit ve açıklamanın bulunmadığı vurgulandı. Bu nedenle, tutanağın hukuka aykırı bir şekilde düzenlendiği gerekçesiyle idari para cezasının iptaline karar verildi.