Malatya'da düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi, Türkiye'deki sağlık çalışanları tarafından 35. haftasında da gerçekleştirildi. Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde başlayan ve Kernek Karagözlüler Camii önünde son bulan yürüyüşe katılanlar, siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve Refah'ta gerçekleştirdiği soykırımı kınadı.

Eylem öncesinde yapılan basın açıklamasında, Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan ve Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencisi Feyza Karslıoğlu, İsrail'in son dönemde artan saldırılarına dikkat çekerek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdılar. Özellikle son iki günde yaşanan insanlık dramı üzerinde durularak, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 400'e yakın şehit verildiği ve 100 binden fazla kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Bursa Siyah İnciri Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı Bursa Siyah İnciri Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Feyza Karslıoğlu, basın açıklamasında işgal altındaki Gazze'deki sağlık hizmetlerinin sürekli engellendiğini, hastanelerin bombalandığını ve tıbbi malzemelerin eksikliğinin yaşandığını belirtti. Ayrıca, saldırıların çocukları da hedef aldığını ve yaklaşık 20 bin çocuğun yetim kaldığını vurguladı.

Katılımcılar, eylemde Filistin'deki insanlık dışı koşulların süresiz devam etmesine karşı çıkarken, uluslararası toplumu İsrail'e karşı yaptırımlar uygulamaya ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya çağırdılar. Eylem boyunca "Gazze'yi unutma, normalleştirme!" sloganları atıldı ve Gazze'deki mazlumlar için dua edildi.

Editör: Masume Masume