YSK Kararıyla Yeniden Sayım Gündemde: Amasra'da Oylar Tekrar Hesaplanacak! YSK Kararıyla Yeniden Sayım Gündemde: Amasra'da Oylar Tekrar Hesaplanacak!

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ailesi ile birlikte geldiği Zinciriye İlkokulunda 1393 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Vali Akkoyun, yaptığı basın açıklamasında, il genelinde vatandaşların huzur içerisinde oyunu kullanmak üzere üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

Akkoyun, “Kamu görevleri olarak gerek seçim sırası gerek seçim sonrası gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımız huzur içerisinde oylarını kullanmalarını temin etmek için gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız saat 07.00 itibariyle oy verme işlemine başladılar. Şu saat itibariyle çok şükür ciddi bir önemli olayımız bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız huzur içerisinde, sükûnet içerisinde oylarını kullanmaktadırlar. 16.00 itibariyle oy verme işlemi sona erecektir.” dedi.

Mardin’de toplam seçmen ve güvenlik personeli hakkında bilgi veren Akkoyun, “Mardin’imizde 555 bin seçmen bugün sandık başına gidiyor. Toplam 678 binada 10 ilçemizde vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlar. Bu seçim günü itibariyle de tedbirlerimizi üst düzey almış bulunmaktayız. Yaklaşık 9 bin personelimizle, güvenlik kuvvetlerimizle sahadadırlar. İnşallah seçim sonuna kadar da vatandaşlarımız huzur içerisinde oylarını kullanacaklardır. 31 Mart Mahalli Yerel Seçimlerinin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımıza da iradelerini sandığa yansıtma konusunda büyük bir gayret gösterdikleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)