Geleneksel bir lezzet olan badem şekeri, özellikle bayram ve özel günlerde tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilir. Bu lezzet geleneğini sürdüren üreticilerden biri olan Yaşar Budak, badem şekerinin yapım sürecini paylaştı.

Badem şekerinin Mardin'in coğrafi işaretli bir ürünü olduğunu vurgulayan Budak, yerel ürünlerin tanıtımını ve sevilmesini hedeflediklerini belirtti. Günlük taze olarak üretilen badem şekeri, yerli bademler ve doğal şeker kullanılarak yapılır. Herhangi bir katkı maddesi içermez.

Üç farklı çeşidi bulunan Mardin bademleri, çift batırımlı, serpme ve tarçınlı şekillerindedir. En popüler olanı serpme çeşididir ve şeker oranı diğerlerine göre daha düşüktür.

Badem şekeri yapımında bademler önce kavrulur, ardından şekerli şerbetle karıştırılır ve kaynatılır. Her badem şekeri çeşidinin farklı bir yapım süreci vardır.

Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı! Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı!

Tescilli olan badem şekeri, günlük taze olarak üretildiği için ihracatı yapılamaz. Uzun süre dayanıklı olması için katkı maddeleri eklemek gerektiği için bu tercih edilmez. Badem şekeri saklandığı takdirde bir yıl bozulmaz, ancak ilk günkü tazeliğini ve lezzetini kaybeder.