Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) Sağlık Bakanı Roger Kamba, 2024'ün başından bu yana ülkede 16 bin 700 doğrulanmış veya şüpheli maymun çiçeği vakasının kaydedildiğini duyurdu. Bunların arasında 570'ten fazla ölüm vakasının olduğu belirtiliyor. Salgının Afrika'nın 17 ülkesine yayıldığını söyleyen Kamba, özellikle 15 yaş altı çocuklar ve genç nüfusun bu hastalıktan etkilendiğini vurguladı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, kıta genelinde 2024 yılı başından itibaren toplamda 18 bin 737 olası ya da doğrulanmış maymun çiçeği vakasının kaydedildiğini açıkladı. Bu vakaların büyük bir kısmının Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde tespit edildiği ve ülkenin salgının merkez üssü olduğu belirtildi.

KDC'deki bu 16 bin 700 vakalık devasa sayı, kıta genelinde bildirilen toplam vakaların çoğunluğunu oluşturuyor. Sağlık yetkilileri, virüsün özellikle genç yaştaki bireylerde ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. 570'ten fazla ölümle birlikte, maymun çiçeği salgını Afrika'da büyük bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkmış durumda.

Maymun çiçeği virüsü için en riskli şehir belli oldu! En Riskli İl... Maymun çiçeği virüsü için en riskli şehir belli oldu! En Riskli İl...

Editör: Masume Masume