İYİ Parti'nin 27 Nisan'da düzenlenecek olan kurultayında Meral Akşener'in genel başkan adayı olmayacağı açıklandı. 31 Mart yerel seçimlerinde istediği başarıyı yakalayamayan İYİ Parti'de Akşener ve ekibi eleştirilerin odağında yer almıştı.

Meral Akşener, yerel seçimlerin ardından partide olağanüstü kongre kararı alındığını duyurmuştu. Ancak 27 Nisan 2024'teki kongre öncesi Akşener, genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı.

Meral Akşener'in sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Buluşması: Görüşme Detayları Ortaya Çıkıyor Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Buluşması: Görüşme Detayları Ortaya Çıkıyor

"30 yıllık siyasi kariyerim boyunca ülkemizin geleceği ve milletimizin huzuru gibi birçok meselede kararlar almam gerekti. Her zaman ahlaki değerleri ve Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldım. Aldığım her kararın sorumluluğunu üstlendim. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İYİ Parti olarak, partimizi rekabetsiz siyasetten kurtaracak nitelikte yeni bir seçenek sunmak için ilkesel bir adım attık. Ancak bu süreçte yaşananlar ve ödenen bedelleri kabul ediyorum. Bu nedenle, 27 Nisan'daki kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum."

Meral Akşener'in bu kararı, İYİ Parti'nin geleceği ve iç dinamikleri açısından önemli bir dönemeç olarak kabul ediliyor. Kurultayın, parti ve Türk siyaseti için yeni bir dönemin başlangıcı olması bekleniyor.