İsrail polisinin haftalardır Mescid-i Aksa'da cuma namazını engellemesi, Filistinlilerin ibadet özgürlüğünü tehdit ediyor. Doğu Kudüs'ün Akçaabat ilçesinde gerçekleşen Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu zorbalığı kınayarak, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Tunç, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirirken, özellikle Filistinlilerin cuma namazını kılmalarını engellemek için alınan tedbirleri sert bir şekilde kınadı. İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının son 24 saatte 210 artarak 21 bin 320'ye ulaştığını ifade etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verirken, özellikle sağlık sistemine yönelik ciddi ihlallerin yaşandığını belirtti. Kudra, İsrail'in Gazze'de 83 gündür devam eden saldırılarda 210 Filistinliyi daha öldürdüğünü ve 360'ını yaraladığını ifade ederek, uluslararası toplumdan acil müdahale çağrısında bulundu.

İşgalci İsrail Ordusundan Lübnan'a Yoğun Saldırı: 180 Hedef ve Binlerce Fırlatma Rampası... İşgalci İsrail Ordusundan Lübnan'a Yoğun Saldırı: 180 Hedef ve Binlerce Fırlatma Rampası...

Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin yarısının çocuklardan oluştuğunu belirten Kudra, susuzluk, yetersiz beslenme, solunum ve cilt hastalıkları, aşı eksikliği gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak uluslararası kuruluşlara, bu felakete acil müdahale etme çağrısı yaptı.

Editör: Ömer Faruk