Meta, salı gününden itibaren Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarından, "Siyonist" teriminin İsraillileri eleştirmek için kullanıldığı içerikleri kaldıracak. Ayrıca, Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme iddiaları" ile ilgili içerikler de yasaklanacak.

Antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, Novara Media'ya yaptığı açıklamada bu duyurunun "sorunlu" olduğunu ve gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratacağını belirtti. Karar, Meta'nın tarihsel ve güncel kullanımları incelemek için 145'ten fazla uzmanla yaptığı görüşmelerin ardından alındı.

Sosyal medya kullanıcıları bu karara tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Mark Zuckerberg, 'Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor' gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor..." şeklinde paylaşım yaptı.

Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Meta, özellikle Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda eleştiriliyor. Bazı gruplar, şirketi platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçluyor.

Editör: Masume Masume