Netanyahu'dan ABD'ye Yanıt: Gerekirse yalnız kalırız Netanyahu'dan ABD'ye Yanıt: Gerekirse yalnız kalırız

Geçtiğimiz hafta toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinin düştüğü ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığı Türkiye'de, Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre önümüzdeki hafta yeni bir yağışlı havanın etkisi hissedilecek. Yağışlarla birlikte sıcaklıkların mevsim normalleri ortalamasına düşmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar başlamış durumda. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağışların etkisini göstermesi bekleniyor.

Yağışlar, yarından itibaren yurdun iç, kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde de görülmeye başlayacak. Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Pazar günü ise Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Vatandaşlar olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Önümüzdeki hafta boyunca yurdun tamamında yağış görülmesi bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, diğer kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek yağışlar, hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri civarına düşmesine neden olacak.

Ayrıca, Pazartesi ve salı günleri Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu dönemde toz taşınımı olayının da İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yeniden görülmesi tahmin ediliyor.