Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bununla birlikte, toz taşınımının da yeniden ülkeye gireceği bildirildi.

Hava sıcaklıklarında güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artış öngörülürken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Özellikle Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı beklendiğinden, vatandaşların olası olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Hava durumu bölgesel olarak şu şekilde öngörülüyor:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Balıkesir’in kuzey ve batısı, Çanakkale’nin güney ve doğusu yerel sağanaklarla geçecek. Gece saatlerinden itibaren bölgenin batısı, Bursa ve Yalova çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı kesimlerde toz taşınımı olacağı belirtiliyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla ve Aydın’ın kıyı kesimleri ile akşam İzmir ve Manisa çevrelerinde, gece saatlerinde kuzey Ege kıyılarında yerel sağanak yağışlar görülecek. Bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde toz taşınımı olabilir.

Diyarbakır'da Kayıp Şahsın Cesedi Dicle Nehrinde Bulundu Diyarbakır'da Kayıp Şahsın Cesedi Dicle Nehrinde Bulundu

Diğer bölgelerde de benzer şekilde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak ancak bölgesel olarak sağanak yağışlarla birlikte toz taşınımı riski bulunuyor.