Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Yusuf Ziya Gümüşel’in 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Gül, Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV, Sözcü TV ve Tele 1 gibi medya kuruluşlarının Gümüşel’e verilen ceza karşısında büyük bir sevinç yaşadığını belirterek, İslami STK’ların ise bu duruma sessiz kaldığını ifade etti. 

KADEM’i de eleştiren Gül, bu kuruluşun da laik medya kadar Gümüşel’in cezasına sevindiğini dile getirerek, "Mahkeme kararı için ‘Bu cezanın çocuğa yönelik cinsel suç girişimlerinde caydırıcı olacağını ümit ediyoruz’ ifadelerini kullanmışlar. Yazıklar olsun!" dedi. Gül, Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının iftira attığını söylediği halde bu beyanın dikkate alınmadığını savundu ve adalet sisteminin Dilan Polat gibi isimlere farklı, Gümüşel’e ise ağır ceza uyguladığını ileri sürdü.

İslami muhafazakar STK’ları sessiz kaldıkları için eleştiren Gül, bu kuruluşların gerçekleri konuşmaktan çekindiğini ve laik medyanın baskısından korktuğunu söyleyerek, “Başıboş sokak köpeklerini koruma derneği kadar bile cesur değilsiniz. Yazıklar olsun!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Editör: Fatma Zehra