Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekliler için ek zam yapılmayacağını duyurdu. Temmuz ayında enflasyondan kaynaklanan zam dışında ek bir artış olmayacak. Ancak, memur ve emekli maaşlarındaki enflasyon farkı zamı, milletvekili maaşlarına da otomatik olarak yansıyacak. Bu durumda milletvekili maaşları 43 bin TL artacak ve mevcut maaşları 141 bin TL'den 184 bin TL'ye yükselecek.

Asgari ücretliler TL'nin değer kaybetmesine rağmen bir sonraki zam dönemine kadar 17 bin 2 TL maaş alacaklar. Emekliler ise Temmuz ayında enflasyondan kaynaklanan zammı alacaklar ve bu zam milletvekili maaşlarına da yansıyacak.

Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı! Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı!

Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin enflasyon tahminlerine göre, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına yüzde 23.5 oranında zam yapılabilir. Bu durumda işçi emeklileri temmuzda yaklaşık 3 bin 525 lira zam alarak 18 bin 525 lira kazanabilecekler.

Milletvekilleri, Monaco tatilindeki harcamalarıyla gündeme gelirken, maaşlarına gelecek 43 bin TL'lik artış dikkat çekiyor. Halihazırda milletvekilleri 141 bin 883 TL maaş alırken, bu zamla birlikte maaşları 184 bin TL'ye çıkacak. Emekli milletvekilleri de benzer şekilde artıştan faydalanacak ve maaşları 96 bin 958 TL'den 126 bin TL'ye yükselecek.