Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu"na katıldı.

Sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 100. yılına ilişkin planlamada öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, gelecek yüzyılı şekillendirecek öğretmenlerle birlikte geçmişin birikimlerini gözden geçirip geleceğe yönelik planlamalar yapmanın önemine dikkat çekti.

Tekin, "Önümüzdeki yüzyılı, millî değerlere dayalı bir eğitim programıyla, kendi kültürümüzden, geçmişimizden hareketle şekillendirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, öğretmenlerin odalarında gerçekleştirdikleri samimi sohbetlerin en sağlıklı istişare ortamları olduğunu belirten Tekin, bu platformda öğretmenlerin karşılaştıkları zorlukları ve özel durumları paylaştıklarını, "1 milyon 100 bin kişilik istişare ordusu"nun görüşlerinden yararlandıklarını ifade etti.

YUSUF TEKİN KİMDİR ?

Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Meslek hayatına aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başladı. Siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisansını 1997'de, doktorasını ise 2002'de tamamladı.

Tekin, öğretim kariyerine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak devam etti. Burada 2007 yılına kadar yardımcı doçent olarak görev aldı ve aynı yıl siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent ünvanını aldı.

2009'da Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atanan Tekin, 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

2013'te Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Tekin, 2015-2018 arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı.

Müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesörlük unvanını elde etti.

Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladı. Bu süreçte, 4 Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanana kadar rektörlük görevini sürdürdü.Evli ve üç çocuk babası olan Tekin, İngilizce dilinde de iyi düzeyde iletişim kurabiliyor.

Editör: Ömer Faruk