Milyonlarca sürücü, trafik cezalarını ödeyerek rahat bir nefes alıyor. İzmir Menemen Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar, hız sınırlarını aşan sürücülerin cezalarının belirli koşullarda iptal edilebileceğini duyurdu. Avukat Oğuzhan Bizkevelci'nin itirazı sonucunda alınan bu karar, trafik cezalarının adil bir şekilde değerlendirilmesi adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Menemen Çevre Yolu'nda yaşanan olayda hız sınırını aşan ve ceza alan avukat Oğuzhan Bizkevelci'nin mahkemeye başvurmasıyla, hız ölçen radar cihazlarında %2'lik bir hata payının olduğu kabul edildi. Mahkeme, trafik cezasının usul ve yasaya aykırı olduğuna hükmetti ve cezayı iptal etti. Bu karar, trafik cezalarıyla ilgili benzer durumları yaşayan sürücüler için de bir örnek teşkil ediyor.

Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok! Yeni Tasarruf Genelgesi Yürürlüğe Girdi: Kamu personeline Nöbet ve Fazla Mesai ücreti yok!

Menemen Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla birlikte, trafik cezalarının adil bir şekilde değerlendirilmesi ve hız ölçen cihazlardaki hata payının dikkate alınması ön plana çıkıyor. Avukat Oğuzhan Bizkevelci'nin vurguladığı gibi, bu karar sadece kendisi için