Bilim-Teknoloji

Mobil hat sahiplerine müjde! Başvuru yapana 182 TL para iadesi başladı!

Mobil Hat Sahiplerine Sevindirici Haber: 182 TL Para İadesi Başladı! Milyonlarca cep telefonu kullanıcısı için sevindirici bir haber geldi. Unutulan paralar geri iade ediliyor. İşte başvuru detayları:

Abone Ol

Mobil hat abonelerinin sayısı her geçen gün artarken yükselen fiyat tarifeleri cep harcamalarını artırmıştı. Bu süreçte ucuz cep telefonu kullanmak isteyenler, cep telefonu operatörleri arasında hat taşıma işlemleri yaparken, bu işlemler sırasında birçok kişi hatlarında unuttukları paraları fark etmedi.

Hat taşıma işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, hatlarındaki bakiyelerin iade edilmesi için cep telefonu operatörlerine başvurabilecekler. İşte detaylar:

15 Gün İçerisinde Para İadesi: Eğer siz de bir cep telefonu abonesiyseniz ve taşıma işlemi yaptıysanız, bu durumda hatınızdaki bakiye iadesi alma hakkına sahip olabilirsiniz. İade talebinde bulunmak için 24 aylık bir zaman sınırlaması bulunuyor ve bu süre içinde başvurunuzu yaparsanız, iade işlemi 15 gün içinde gerçekleştirilecektir.

Vodafone Bakiye İadesi Nasıl Alınır? Vodafone tarafından yapılan açıklamada, faturasız abonelerin iptal edilen hatlarındaki kalan bakiyeler için geri alma hakkı tanınacağı ifade edildi. İptal tarihinden itibaren 24 ay içinde başvuru yapan abonelere 15 gün içinde para iadesi yapılacak. İade talebinde bulunmayan abonelerin bakiyeleri ise 24 ay boyunca saklanacak ve abone hattını Vodafone'a tekrar taşıdığında otomatik olarak yüklenmiş olacak.

Turkcell Ön Ödemeli Hatlardaki Tutarların İadesi: Turkcell tarafından iptal edilen veya başka bir operatöre taşınan hatlardaki kalan tutarlar için 2 sene içinde başvuru yapılması durumunda para iadesi yapılacağı belirtildi. Turk Telekom içinde benzer koşullar geçerli olacak. Başvurular için hatlarda 182 TL veya daha fazla bakiye olması gerekiyor. Ancak geriye dönük 2 yıllık zaman aşımı süresi olduğu için bu süre içinde başvuruda bulunmanız gerekmektedir.