Manevi Çöküntü ve İslami Kıyafet Tartışması: Molla Sinan Ünel'den Uyarı Manevi Çöküntü ve İslami Kıyafet Tartışması: Molla Sinan Ünel'den Uyarı

Ramazan'ın 27. gecesi olarak bilinen Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen bir gecedir. Şanlıurfa Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, Kadir Gecesi'nin önemini açıklarken, bu geceyi iyi değerlendirmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Aslan, Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının mübarek bir parçası olduğunu ve Kur'an'ın bu gece içerisinde indirildiğini belirtti. Bu geceyi ibadetle geçirenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini ifade etti. Ayrıca, bu geceyi fırsat bilip tövbe etmenin ve Allah'ın affına sığınmanın önemine vurgu yaptı.

Kadir Gecesi'nin her yıl Ramazan'ın belirli bir gecesine denk geldiğini ancak genel olarak 27. gece olarak kabul edildiğini belirten Aslan, her geceyi Kadir Gecesi gibi değerlendirmenin önemine işaret etti.

Şanlıurfa Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, Kadir Gecesi'nin, Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından azad olunan bir ay olduğunu vurgulayarak Müslümanları bu mübarek gecenin bereketinden yararlanmaya çağırdı.