Yeniden Refah Partisi, Ankara'da Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor Yeniden Refah Partisi, Ankara'da Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşanan muhtarlık seçimi skandalı, aynı ismi taşıyan baba ve oğul arasında bir kavgaya dönüştü. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit'e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi'nde 113 oy alarak muhtar seçilmişti. Ancak seçim sonrası gelen itirazlar sonucunda, İl Seçim Kurulu seçimin iptal edilmesine karar verdi.

Seçmenlerin Hasan Erdöl'e değil, aynı ismi taşıyan babasına oy verdiği iddiası üzerine yapılan itirazlar sonucunda seçim tekrarlanacak. Baba Hasan Erdöl, yaşadığı şaşkınlığı, "Benimle aynı ismi taşıyan oğlum Hasan muhtar adayı oldu. Hatta gazetelerde beyanat verdi. Tüm köy halkı oğlumun muhtar adayı olduğunu biliyordu." şeklinde dile getirdi. 75 yaşındaki baba Erdöl, oğlu için hiçbir şekilde oy istemediğini ve adını kullanmadığını belirtti.

Oğul Hasan Erdöl ise yaşananları şaşkınlıkla karşıladı. 113 oy alarak muhtar seçilen Erdöl, İl Seçim Kurulu'nun kararını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyarak itirazda bulundu. Rakip muhtar adaylarının itiraz etmemesine rağmen, köylerinden bir kişinin dilekçe vermesiyle seçimlerin iptal edildiğini söyledi. Her iki taraf da yaşananları şaşkınlıkla karşılarken, bu durumun eşine az rastlanır bir olay olduğu vurgulandı.