Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp

Yemenli alim Şeyh Abdulmecid Zindânî, bugün tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Zindânî, 1942 yılında Yemen'in İbb şehrinin el-Zehebi köyünde doğdu. İlk eğitimini el-Küttâb'ta alan Zindânî, daha sonra Mısır'da eğitimine devam etti ve El-Ezher Üniversitesi'nden İslâmî ilimler diploması aldı. Ayrıca Eczacılık Fakültesi'ne girdi ve burada iki yıl okudu. Mısır'da bulunduğu süre boyunca Müslüman Kardeşler ile temasları oldu ve bu temaslar nedeniyle üniversiteden atıldı ve ülkeden ayrıldı.

Zindânî, 1980'li yıllarda Afganistan'daki savaşa gönüllü olarak katıldı. 1990'da Islah Partisi'ni kurarak Kuzey ve Güney Yemen'de siyasete atıldı. 1993, 1997 ve 2003'te meclis seçimlerinde yer alan Islah Partisi, üç seçimin ardından muhalefette kaldı. Terörizmi ve sivillerin öldürülmesini sesli bir şekilde eleştiren Zindânî, ABD tarafından terörizmi desteklemekle suçlandı ve 2004'te "terör yaptırımı" kararı aldı. 2014'te Yemen'in başkentini ele geçiren Hûsîlerin darbesini reddederek Suudi Arabistan'a yerleşti.

Son yıllarını Türkiye'de geçiren Zindânî, 22 Nisan 2024'te İstanbul'da 82 yaşında vefat etti. İslâm dünyasında Kur’ân-ı Kerîm’deki bilimsel gerçekler üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan Zindânî, Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nin eski genel sekreteridir. Yıllar süren araştırmaları neticesinde AIDS'in tedavi yolunu keşfeden Zindânî, İman Üniversitesi'ni kurmuş ve İslam dünyasında takdir gören kitaplar kaleme almıştır.