Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremde can kaybının 2 bin 56'ya, yaralı sayısının yaklaşık 3 bin 900'e yükseldiği bildirildi.

Myanmar yönetimi enformasyon ekibi, depremlerde şu ana dek 2 bin 56 kişinin öldüğünü, yaklaşık 3 bin 900 kişinin yaralandığını, yaklaşık 270 kişinin ise halen kayıp olduğunu açıkladı.

Depremin şiddetli hissedildiği Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye, yaralı sayısının 32'ye çıktığı ve 83 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi.

Myanmar'ın orta kesimindeki Sagaing bölgesi yakınlarında 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Kassam Tugayları: “Bayramımız Direniş ve Özgürlüğün Sembolüdür. Kassam Tugayları: “Bayramımız Direniş ve Özgürlüğün Sembolüdür.

Myanmar hükümet, 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında ulusal yas ilan edildiği ve depremde hayatını kaybedenlerin anısına ülke genelinde bayrakların yarıya indirileceği açıkladı. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA