Diyarbakır'da kaybolan ve günlerce süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ön otopsi raporundan çıkan yeni detaylar, olaya ilişkin soru işaretlerini daha da artırdı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Narin’in cesedinde ciddi çürüme belirtileri görüldü, bu durum otopsi uzmanlarının somut bir beyanda bulunmalarını zorlaştırdı.

Kaval Kemiği Çuvaldan Çıktı

Narin'in sol bacağında diz kapağından itibaren kopma olduğu tespit edildi. Cesedin bulunduğu çuvalın içinden küçük kıza ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği çıktı. Bacağındaki kopmanın nedeni, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak detaylı incelemeler sonucunda belirlenecek.

Ölüm Sebebi ve Zamanı Belirsiz

Otopsi raporuna göre, Narin'in bedeninde kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması bulunmadı. Ancak cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına dair kesin bir beyanda bulunulamadı. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından moleküler incelemeler yapılacak ve sonuçlar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek numuneler üzerinde değerlendirilecek. Bu sürecin en erken 15 gün, en geç 1 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Ne Olmuştu?

21 Ağustos'ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evine dönmeyince ailesi tarafından aranmış ancak sonuç alınamayınca babası Arif Güran tarafından kayıp ihbarı yapılmıştı. Başlatılan arama çalışmaları sonucu, Narin’in cansız bedeni mahalleden 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde, üzeri taşla kapatılmış halde bulunmuştu.

Gözaltılar ve Soruşturma

Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek! Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek!

Olayla ilgili olarak Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında Narin’in amcası Salim Güran, aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine tutuklanmıştı. Soruşturma derinleştikçe, gözaltı sayısı 24’e yükseldi.

Türkiye’yi derinden sarsan bu olayla ilgili adli süreç devam ederken, Narin Güran’ın kesin ölüm nedeni ve zamanının açıklanması için gözler Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporda.

Editör: Masume Masume