Haber Merkezi- Gazze Şeridi'nde İsrailli esirlerden 6'sının cesedine ulaşılmasının ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamak istememesi büyük tepkiye yol açtı. Başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde başlayan protestolarda, 300 bin kişi toplandı. Göstericiler, sahneye İsrail bayrağına sarılı 6 tabut yerleştirerek, Netanyahu'yu ve hükümetini eleştirdi.

İsrail'in en büyük işçi sendikası Hisdatrut'un Başkanı Arnon Bar-David, ülke genelinde genel grev çağrısında bulunarak, yarın İsrail'de hayatın duracağını belirtti. Protestolar, Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs gibi şehirlerde yolların kapatılmasıyla devam etti.

Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor

Netanyahu, esir takası anlaşmasını imzalamamakla suçlanırken, bu süreçte Gazze'ye yönelik saldırılar devam ediyor. İsrail, Gazze'deki saldırılarında bugüne kadar 40 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Editör: Fatma Zehra