Katil Netanyahu, X sosyal medya platformundan paylaştığı görüntülü mesajda, Savaş Kabinesi'nin dün akşam Refah'a saldırı emri verdiğini hatırlattı. Refah'a yapılan saldırının, savaşın iki ana hedefine hizmet ettiğini belirtti: rehinelerin geri dönüşü ve Hamas'ın yok edilmesi.

Tünelin Ucu Mısır'a Uzanıyor: 'Hamas'ın Otoyolu' Olarak Duyurdular Tünelin Ucu Mısır'a Uzanıyor: 'Hamas'ın Otoyolu' Olarak Duyurdular

Hamas'ın kabul ettiği ateşkes önerisinin, Siyonist rejimin taleplerinin çok gerisinde olduğunu vurgulayan Netanyahu, Hamas'ın bu öneriyi kabul etmesinin, işgal güçlerinin Refah'a saldırısını engellemeyi amaçladığını ileri sürdü.

Gazze'nin yeniden yönetimine Hamas'ın izin verilmeyeceğini belirten Netanyahu, Siyonist rejimin güvenliğini tehlikeye atacak bir öneriyi kabul etmeyeceklerini söyledi. Siyonist bir heyetin esir takası müzakereleri için Kahire'ye gittiğini hatırlattı.

İşgal ordusunun Refah bölgesindeki Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini belirten Netanyahu, bu adımın hedeflerine ulaşmak için önemli olduğunu ifade etti.