Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla Ankara, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Kastamonu illerinde önümüzdeki 10 gün boyunca yüksek orman yangını riski bulunduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Dikkat" başlığı altında, sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgarın, ihmal ile birleştiğinde orman yangınlarının kaçınılmaz hale geldiği vurgulandı. OGM, "Önümüzdeki günler çok daha dikkatli olmalı, orman yangınlarına karşı duyarlı olmalıyız." ifadesini kullandı.

Bu uyarıların yanı sıra, ülke genelinde devam eden orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. İzmir, Aydın, Bolu ve Manisa'da yangın riski nedeniyle toplamda 3 bin 971 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. İletişim Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre, son iki gün içinde hava araçlarıyla gerçekleştirilen 583 saatlik uçuşta 2 bin 134 sorti yapıldı ve 7 bin 662 ton su atıldı.

Gaziantep Kudüs Platformu'ndan İsmail Heniyye Posterinin İndirilmesine Sert Tepki Gaziantep Kudüs Platformu'ndan İsmail Heniyye Posterinin İndirilmesine Sert Tepki

Yangınlarla mücadelede kritik bir döneme girildiği belirtilirken, vatandaşların da olası yangın risklerine karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarına titizlikle uymaları gerektiği ifade edildi.

Editör: Masume Masume