AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Konya Milletvekili Latif Selvi ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.

Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü? Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü?

Güler, teklifin 39 maddeden oluştuğunu ve üç geçici madde içerdiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere bakanlık bürokrasisi ile uzun zamandır süren çalışmaların sonucunda hazırlanan teklifin, eğitim sistemine önemli katkılar sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Güler, teklifin ilk imza sahipleri olan Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Konya Milletvekili Latif Selvi'nin süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının, bütçesi ve personel sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Güler, bu nicel büyüklüğün yanı sıra niteliksel yeterliliğin de yasa teklifinin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Editör: Masume Masume