Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik yapmak isteyenlerin üniversiteden sonra bu alandan mezun olmalarının gerekliliğini vurguladı. Dünya genelindeki uygulamaları incelediklerini ve artık lisans eğitiminden sonra doğrudan öğretmenlik ataması yapılan bir ülkenin kalmadığını ifade eden Bakan Tekin, "Öğretmenlerin istihdam süreci ve hizmet sonrası mesleki gelişimlerinin güncel ihtiyaçlara uygun olarak revize edilmesinde ciddi bir eksiklik olduğunu gözlemliyoruz. Kurulacak olan akademi bu eksikliği giderecek." dedi. 

Millî Eğitim Bakanı Tekin, İl Millî Eğitim Müdürleriyle Ankara'da Toplantı Gerçekleştirdi Millî Eğitim Bakanı Tekin, İl Millî Eğitim Müdürleriyle Ankara'da Toplantı Gerçekleştirdi

Bakan Tekin, lisans mezunu bir öğretmenin 96 saatlik uygulama dersi aldığını, bunun Fransa'da 216, Belçika'da 160 ve İtalya'da 550 saat olduğunu belirtti. Planlanan akademide öğretmen adayları, branşlarına bakılmaksızın çeşitli alanlarda 550 saatlik eğitim alacaklar. Bu süreçte adayların devlet memuru olarak kabul edilmeyeceğini de vurgulayan Tekin, "Adaylar, akademiye KPSS puanı ile alınacaklar. Başarılı oldukları takdirde sözleşmeli olarak atanacaklar ve 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçebilecekler. Eğitimlerini tecrübeli öğretmenler ve alanında uzmanlaşmış üniversite hocaları verecek." şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada, akademide aslında pedagojik formasyon eğitimi verileceğini ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bazı maddelerin yeniden ele alındığını belirten Tekin, bu kapsamda hazırlanan taslakta akademinin de yer aldığını söyledi. Taslakta öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarının artırılmasına ilişkin bir madde bulunduğunu da belirtti.