Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor

Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Karaçi kentinde aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanan can kayıpları giderek artıyor. Yüksek nemin de etkisiyle sıcaklık 49 dereceye kadar yükseldi. Yetkililer, son 6 günde 568 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Özellikle salı günü yaşanan sıcaklık artışı nedeniyle 141 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Pakistan’da aşırı sıcaklar hafta sonundan bu yana etkili oluyor ve halk büyük bir sağlık riski ile karşı karşıya bulunuyor.

Yetkililer, vatandaşları dışarı çıkmamaları, bol sıvı tüketmeleri ve serin yerlerde kalmaları konusunda uyardı. Hastaneler, sıcak çarpması ve susuzluk nedeniyle gelen hastalarla dolup taşıyor.

Bu sıcak hava dalgasının ne kadar süreceği belirsizken, yetkililer önümüzdeki günlerde daha fazla can kaybı yaşanabileceğinden endişe ediyor. Yardım ekipleri ve sağlık personeli, durumun ciddiyeti karşısında alarm durumunda.

Editör: Masume Masume