Yarın İslam aleminin büyük bir coşkuyla kutlayacağı Kadir Gecesi öncesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı, bir mesaj yayımlayarak insanlara önemli tavsiyelerde bulundu. Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu hatırlatan vakıf, bu gecenin faziletini ve önemini vurguladı.

Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, Kadir Gecesi'nin geçmiş günahların bağışlanmasına vesile olduğunu belirterek, bu geceyi ibadet ve taatle geçirenlerin günahlarının affedileceğini aktardı.

Kur'an'ın Kadir Gecesi'nde indirildiğini hatırlatan Çaplık, Kur'an'ın dünya ve ahiret saadeti için insanlığa gönderildiğini vurguladı.

Hâtırat Yâdında Bir Bayram Güzellemesi… Hâtırat Yâdında Bir Bayram Güzellemesi…

Çaplık, Kur'an'ın insanların hayatındaki rolünün büyük olduğunu ve Kur'an'ın yaşam tarzını belirlediğini ifade etti.

Ayrıca, Kur'an'ın şifa kaynağı olduğunu ve sorunların çözümü için bir reçete olduğunu belirtti. Çaplık, Kur'an'ın okunması, anlaşılması ve yaşanması gerektiğini vurgulayarak, Kur'an'ın her adımda rehberimiz olması gerektiğini dile getirdi. Vakıf, ayrıca insanlara farz ibadetlere dikkat etmeleri ve nafile ibadetlerini artırmaları tavsiyesinde bulundu.

Çocukların eğitimi ve mazlumlar için dualar edilmesi gerektiğini vurgulayan vakıf, Gazze, Kudüs ve Filistin halkının desteklenmesi çağrısında bulundu. Son olarak, vakıf Kadir Gecesini tebrik ederek, Rabbimizden nice böyle güzel gecelere ulaşmayı niyaz etti.