Güncel

Ramazan'ın İlk ve Son Gününde En Uzun ve En Kısa Oruç Tutacak İller Açıklandı

Ramazan'a sayılı günler kala, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren tarafından yapılan açıklama ile Ramazan'ın ilk günü 6 ilde en uzun oruç 13 saat 23 dakika, 12 ilde ise en kısa oruç 13 saat 20 dakika tutulacak.

Abone Ol

Ramazan ayına yönelik hazırlıklar artarken, imsakiye bilgileri de büyük bir önem taşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Ramazan'ın ilk günü için Iğdır'da 04.52'de başlayacak ilk imsak ile Çanakkale'de 06.02'de sona erecek son imsak zamanlarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında, Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç süreleri arasındaki farkın 6 dakika azalarak 3 dakikaya indiği belirtildi. Bu yılın en uzun orucu 13 saat 23 dakika ile Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta tutulacak. En kısa oruç ise 13 saat 20 dakika ile Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da gerçekleşecek.

Gürhan Eren, ekinoksun meydana geldiği 21 Mart tarihinden sonra gündüzlerin geceye kıyasla uzun olduğunu belirterek, Ramazan'ın son gününde ise en uzun ve en kısa oruç tutan şehirlerin tekrar Sinop ve Hatay olduğunu ifade etti. Son günün iftar süresi Sinop'ta 14 saat 51 dakika, Hatay'da ise 14 saat 30 dakika olacak.