Haber Merkezi- Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Yalova'da şunları söyledi: "Her geçen gün yoksullaştırılıyoruz." Esnaf ziyareti öncesinde, Saadet Partisi Yalova İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz yaptı. Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Korkmaz, bu seçimin adil olmadığını vurguladı.

Korkmaz, "Bu seçim adil değil," dedi. Mevcut belediye başkanının belediyenin imkanlarını seçim propagandası için kullandığını belirten Korkmaz, "Bir tarafta tamamen devletin imkânlarını kullanarak yarışan bir aday var.

Bir tarafta da mütevazı bütçesiyle çalışan adaylar var. Bu seçimde cumhurbaşkanımız da bir taraf. Bizim alıştığımız cumhurbaşkanı seçimde adil olan, herkese eşit davranan bir cumhurbaşkanıydı geçmişte.

Şimdi belediye başkanı gibi yaptığı mitinglerde 85 milyona hitaben 'Eğer bizim adayımıza destek vermezseniz hizmet gelmez' diyor. Olsun biz varız, kazanacağız. Allah'ın izniyle bu seçimin galibi Saadet Partisi ve Milli Görüş olacak.

Biz seçilirsek böyle olmayacağız. Adil olacağız. Herkese eşit hizmet vereceğiz. İsrafı ortadan kaldıracağız," şeklinde konuştu. Ardından konuşan Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Türkiye'nin uzun yıllardır bir yönetilememe krizi ile karşı karşıya olduğunu belirtti."Üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyor." Toplumun her geçen gün yoksullaştığını belirten Kılıç, "Bu kriz sadece ekonomi alanıyla sınırlı kalmamakta; adalet, eğitim, sağlık, aile mefhumumuz ve toplumsal yapımızı doğrudan etkileyen genel bir yönetim krizi olarak ortadadır.

Türkiye iyi yönetilememektedir ve bunun sonucunda 85 milyon vatandaş olarak bizler bu krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Gerçek şu ki; toplum olarak her geçen gün yoksullaştırılıyoruz.

Son açıklanan 2024 yılı bütçesinde; faize ayırdıkları para 1 Trilyon 254 milyar lira iken, öngörülen bütçe açığı 2 Trilyon 651 Milyar Lira. Yani hazineye 3 trilyon 905 milyar lira ek yük yüklenecek.

Peki, bu yük nasıl ve nereden karşılanacak? Vatandaşın sırtına yüklenen yeni vergiler ve zamlarla. Emekliye, memura kaynak bulamayan bu iktidar, konu faiz ve israf olunca telaffuz etmekte bile zorlandığımız miktarları faize ve israfa harcayabiliyor.

Üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyor, iş bulabilenler de maalesef aldıkları maaşla geçinemiyorlar," dedi.

"Vatandaş hukuk sistemine güvenmiyor." Ahlaki ve manevi değerlerin yıpratıldığına dikkat çeken Milletvekili Şerafettin Kılıç, "TV programları başta olmak üzere medya eliyle ahlaksızlığın özendirilmesine göz yumulmuştur," diyerek, bugün uyuşturucu bağımlılığının ilkokul çağına kadar düştüğünü, çocukların ve ailelerin bu illetin pençesinde kıvrandığını belirtti.

Vatandaşların hukuk sistemine güvenmediğini vurgulayan Kılıç, "Mahkemeler talimatlarla baskı altına alınmış, hukukun tarafsızlığı ilkesi adeta hukuk güçlünün yanındadır şeklinde tahrif edilmiştir," dedi.

"Çiftçinin hakkını ödemeyen iktidar tarımda kalkınmayı gerçekleştiremez." Türkiye'nin tarımsal üretimde dünyanın 1 numarası olması gereken vatandaşların temel gıdaya ulaşamadığının altını çizen Şerafettin Kılıç, "Tarım sektörünün gıda ve canlı hayvan ihracatı geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında yüzde 5,8 oranında artmışken buna karşılık aynı dönemde gıda ve canlı hayvan ithalatı yüzde 25,1 oranında artış göstermiştir.

Bu veriler göstermektedir ki; gün geçtikçe tarım ve hayvancılık sektörümüz dışarıya bağımlı hale getirilmektedir. Tarım bir milli güvenlik meselesidir. Siz eğer tarım ve hayvancılıkta ithalata dayalı, üretimi baltalayan politikaları uygulamaya devam ederseniz gıda enflasyonunu önleyemez tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıramazsınız.

Çiftçinin hakkı olan destekleri tam ve zamanında ödemeyen bir iktidar, tarımda kalkınmayı gerçekleştiremez," şeklinde konuştu.

"Millî Görüş'ü gömlek zannedenler şimdi yana yakıla onu arıyorlar." Göreve gelecek belediye başkanlarımızın ilk iş olarak belediyenin kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asmak olacağını belirten Milletvekili Kılıç, "Milletin vergisini yine millet için harcayan, ahlaklı ve dürüst belediyeciliğin adresi Saadet Partisidir, Millî Görüştür.

Çin Ticari Heyeti, Yalova Valiliği'ni Ziyaret Etti Çin Ticari Heyeti, Yalova Valiliği'ni Ziyaret Etti

Millî Görüş Belediyeciliği; adaleti, dürüstlüğü ve ahlakı ile ilk olarak imkân ve kaynakları hakkaniyetle kullanmaktır. İsrafa, yolsuzluğa, ranta, rüşvete aktarılan milyonları; adil ve akıllıca kullanmaktır.

Bizim belediyecilik anlayışımız; üretimi yerelden başlatmak, şehirlerde yeni istihdam alanları oluşturmaktır. Her bir vatandaşımızın doğduğu yerde doymasını sağlamaktır. 'Biz Millî Görüş gömleğini çıkardık' dediler.

Ancak Millî Görüş'ü gerçekten bir gömlek zannedenler şimdi yana yakıla onu arıyorlar. Bütün vatandaşlarımızı Türkiye'nin ihtiyacı olan Millî Görüş belediyeciliğine, Saadet Partimize davet ediyoruz," açıklamasında bulundu.