Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığından çekileceği iddiasıyla başlayan spekülasyonlar, Saadet Partisi içinde geniş kulisler oluşturdu. Gazete Duvar'da yer alan haberde, ekim sonu ya da kasım ayı başında kurultayın gerçekleşebileceği belirtilirken, genel başkan adaylığı için birkaç ismin konuşulduğu ifade edildi.

Dışarıdan Yönetme Baskılarına Dayanamadı: DEM Partili Belediye Başkanı İstifa Etti Dışarıdan Yönetme Baskılarına Dayanamadı: DEM Partili Belediye Başkanı İstifa Etti

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, eski genel başkan Mustafa Kamalak ve eski milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın genel başkan adaylığı için isimleri geçen siyasetçiler arasında yer alıyor.

Partililer, genel başkan adayının belirlenmesi sürecinde teşkilatların ve Genel İdare Kurulu üyelerinin görüşlerinin etkili olacağını vurgularken, birden fazla adayın yarışacağı bir kurultayın sürpriz olmayacağını ifade ediyorlar.